Rotterdam gaat het worden.

Rotterdam

Ook als hardloper moet je realistisch zijn. Het gaat niet altijd op de manier zoals je wenst. De ‘No Go Boston’ heeft nog hard nagedreund in mijn hoofd. Alles gedaan, limiet gelopen en dan niet mogen starten. Om te mogen starten in de marathon van Boston 2015 zal ik mij opnieuw moeten kwalificeren. En ja, dat ga ik doen. Barcelona maart 2014 had ik uitgekozen. Maar vanwege het vele vals plat in dit parcours en wellicht hoge temperaturen heeft me doen besluiten niet af te reizen naar deze mooie stad. In Nederland zijn er twee mooie voorjaars marathons die in aanmerking komen voor kwalificatie. Enschede en Rotterdam. De afspraak die ik met mezelf in 2005 heb gemaakt nooit een gelopen marathon nog een keer te lopen komt nu in het geding. Nu is deze afspraak niet in een prehistorische kei gebeiteld en ik doe er niemand verdriet mee als ik deze afspraak nietig verklaar. Bij deze dus. Rotterdam gaat het worden. Een veelzeggende internationale marathon. Vele subtoppers  proberen zich hier te profileren en hopen dan op een uitnodiging van de nog grotere marathons als New York, Berlijn, Chicago, London. Ook de nationale top is vaak aanwezig. Misschien herinner je Michiel Butter nog wel die zwabberend de finish over kwam. Beste Nederlander was Koen Raymaekers. Rotterdam heeft een vlak en daardoor ook een snel parkoers. Veel publiek langs de kant voor de perfecte sfeer. Mijn eindtijd in 2006 was 4:00:03 die ik  inmiddels naar een  3:29:08 heb gebracht als persoonlijk record. Om Boston kwalificatie veilig te stellen zal het dus sneller moeten. 3:22 is de streeftijd. Behoorlijke uitdaging gaat dit worden. Op basis van het gevoel hoe ik finishte in Enschede moet het kunnen. De voorbereidingen zijn begonnen en de eerste trainingen zijn alweer een feit. Vanmiddag op Nienoord gelopen met af en toe een miezerig regentje bij bijna geen wind en een aangename temperatuur. 9 kilometer in een laag tempo. Joggen. Het hoort er allemaal bij. Rustig beginnen. De zwaardere trainingen komen nog wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s