Het Gevoel

Ook zo genoten van de 5 km mannen in Sotsji? Goud, Zilver en Brons op de eerste dag van de Winterspelen 2014. Dat Kramer goud zal gaan pakken was te verwachten al moet je het nog wel even doen. Wat te denken van de Belg Bart Swings die onder leiding van coach Bart Veldkamp toch een behoorlijke bedreiging werd voor de Nederlanders. Jorrit Bergsma die alles gaf maar de mooiste prestatie werd, naar mijn mening, gedaan door de Rus Dennis Joeskov die naar mijn idee het Olympisch gevoel uitdroeg. Deze atleet ging van start alsof hij de 1500 meter moest rijden. De dood of de gladiolen.  Zijn Olympische Spelen, zijn thuisland, zijn dag. Hier heeft hij vier jaar voor getraind, voor dit moment en dan gewoon keihard gaan en maar zien hoe het uitpakt. Alles gegeven, geen podiumplaats maar in de einduitslag sneller dan de Russische favoriet Ivan Skobrev. Gelukkig liet de regie zijn reactie zien naar aanleiding van dit feit: een grote brede glimlach. Een dag later pakt Irene Wust de gouden medaille en kan Nederland terug kijken op een mooi openingsweekend van deze spelen. Ik mag me graag spiegelen aan Olympische sporten maar dan wel op het amateur houtje-touwtje niveau. Na mijn operatie viel het herstel tegen en ben pas twee weken later weer begonnen met sporten en dat viel ook behoorlijk tegen. Het conditiepeil heeft een behoorlijke opdonder gekregen nadat de anesthesist mijn onderstel een tijdje op non-actief had gezet. Kilometers maken zat er de afgelopen week nog niet in. Het gevoel was er ook niet. Het gevoel dat je moet hebben om te kunnen presteren. Tot afgelopen donderdag toen ik mijn Honda naar Marum stuurde voor een eerste sportsessie in Lifestyle Center Marum met personal trainer Jaap. Bij binnenkomst was het druk in de sportschool en het voelde goed aan. Ik was weer terug in een vertrouwde omgeving en het gevoel kwam terug. Het gevoel dat je het kunt, dat je er alles zult doen om te presteren in Rotterdam over een dikke twee maand. Dat gevoel zal voor Olympische atleten niet anders zijn. En ook is er veel tegenstand tegen de zware Nederlandse delegatie die in Sotsji aanwezig, denk ik dat het juist goed is dat ze er zijn. Voor de sporters moet het een geweldig gevoel geven dat een Koning, Koningin en Minister President aanwezig zijn om je aan te moedigen.

hattrick5kKoning123

In een interview vertelde Sven Kramer dat hij al dagen van tevoren 6.10 in zijn hoofd. Gedurende de nacht niet slapen en alleen maar aan 6.10 denken en dromen. Misschien moet ik dat ook maar eens gaan doen. Mijn beoogde kilometertijd in Rotterdam; 4:45, 4:45, 4:45, 4:45 4:45, 4:45 zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Als muzikale afsluiter is er voor dit Olympisch verhaaltje maar één mogelijk. Blaudzun met Promise of no man’s land. Tijdens de Olympische Spelen in Sotsji sluit hij bij de NOS dagelijks muzikaal af met dit nummer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s