10 Mijl Oldehove

Een week na Siddeburen staat in het loopcircuit Noord-Nederland wederom een 10 mijl op het programma. Op Koningsdag, de Oranjerun in Oldehove. Ik mag mee rijden met clubgenoot Dorus Wolthekker waar ik dankbaar gebruik van maak. Loopgroep Nienoord is met een grote afvaardiging aanwezig. De groep uit Grootegast en omgeving die hun laatste wedstrijd afwerken voor hun marathon volgende week in Hamburg. Twee trainers laten zich ook zien (en doen ook mee) en hierdoor wordt het allemaal nog heel gezellig. Vandaag heb ik me voorgenomen om rustig te lopen. In Siddeburen liep ik goed maar had toch wel een paar dagen extra nodig om te herstellen. Dat moet nu anders. De start is feestelijk in Oldehove. Een knal oranje jury bus en tientallen Oranje ballonnen sieren het startgebied.

De eerste drie kilometers gaan nog in een te snel tempo van onder de 5 minuten. De resterende 13 kilometer weet ik te houden tussen de 5:00 en 5:30 op de kilometer en dat is precies wat ik wilde. Het eerste gedeelte van de Oranjerun is fraai te noemen. Leuke dorpjes, een accordeonist langs de waterkant, weilanden kleuren geel met paardenbloemen, grote koppels koeien in de wei, een boer die het gras maait. Hoe Hollandser wil je het nog hebben.

 

Oldehove

Leuk al die tafereeltjes maar ik kan het ritme niet vinden. Geen enkele kilometer loop ik lekker voor mijn gevoel. Het is allemaal wel te doen maar Oldehove is niet mijn ding. Ligt niet aan hun, want de organisatie is puik. Waarschijnlijk heb ik Siddeburen nog in de benen zitten. De laatste kilometers lopen we door een weids gebied. In de verte zien we de molen van Oldehove. Daar is de finish, slechts drie kilometer nog te gaan. Dat weet ik maar het voelt of we nog 13 kilometer moeten. Ik finish in 1:21:18.

Nee, dit was niet mijn race ook al heb ik me goed aan mijn voorgenomen opdracht gehouden. Het was niet mijn dag.

Maar snel afsluiten met een mooi stukje muziek. Ik heb Kensington hier wel eens eerder ten toon gesteld. Doe het nu weer want hun nieuwste plaat is heel erg mooi. Knap van die jongens om een geheel nieuw nummer te schrijven en toch het typische Kensington geluid te behouden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s