Opnieuw beginnen.

Rotterdam werd een ‘no go’ en ook Amsterdam is in dezelfde categorie neer te zetten. Het lichaam werkte niet mee en had voor het jaar 2014 heel andere plannen dan ik. Een week voor de TT in Assen was er de TT run. Een aantal rondjes rennen op het TT-circuit. Heel erg leuk en nog leuker als je een VIP arrangement hebt gewonnen. Echter 800 meter voor de finish ging het mis en moest ik wandelend verder. Dacht ik nog aan een lichte kuitblessure bleek het na een inspectie in de praktijk van Rob Amesz een scheenbeenvlies ontsteking te zijn. Er was maar één remedie om dit lichamelijk ongemak te herstellen. RUST RUST RUST. In voorbereiding naar de marathon van Amsterdam zat dit nu niet bepaald in het trainingsschema. De loopschoenen bleven zes weken in de kast. In plaats hiervan baantjes zwemmen in het zwembad Wotterwille in Marum met daarnaast de krachttrainingen bij Life Style Center ook in Marum.

Deelnemen aan de marathon van Amsterdam was geen optie meer. Met als enige reden dat ik me opnieuw wil kwalificeren voor de marathon van Boston. In het rijtje ‘Six World Major Marathons’ is er nog een marathon die ik graag wil lopen. Tokyo, Japan. Deze staat gepland voor 22 februari 2015 en dit past mij wel.

Na zes weken rust ben ik weer geleidelijk aan begonnen met hardlopen. Met als eerste doel de Vier mijl van Groningen. De trainingen liepen voorspoedig maar toch viel het best wel tegen om de snelheid in sommige trainingen vast te houden. Uiteindelijk loop ik de vier mijl in 27:43 en is vast komen te staan dat dit een verbetering van mijn persoonlijk record is met maar liefst 1 seconde.

120702-klok-gr

Naast dit persoonlijk record is nog belangrijker dat de blessure is weggebleven.

Het voorbereidingsschema voor Tokyo is klaar. Ook personal trainer Jaap van Life Style Center Marum heeft het schema klaar en samen met hem werk ik vol enthousiasme naar de marathon van Tokyo. Met de tips en trucs van de trainers van Loopgroep Nienoord Leek laat ik niets aan het toeval over.

Ruim 300.000 aanmeldingen kreeg de organisatie van de Tokyo marathon te verwerken en  slechts 35.000 die mogen starten. Hiervan maar  3500 internationale lopers. Mijn rode haren zullen naar verwachting niet onopgemerkt blijven.

Tokyo, een stad met 8.7 miljoen inwoners.
Het parcours en de marathon zelf symboliseren het verleden, het heden en de toekomst van Tokyo. Gedurende de onvergetelijke 42,195 km zal ik tenvolle kunnen genieten van de legendarische erfenis van deze wereldstad. De start is rechtover het impressionante Tokyo Metropolitan Government gebouw en het parcours baant zich een weg door de stad langs verschillende bekende sightseeing plaatsen zoals het Imperial Palace, de Tokyo Tower en de grootste vismarkt wereldwijd. De aankomst is aan het Tokyo Big Sight Convention Center.

Tokyo-Main-Image Tokyo-Skytree

Zover is het nog niet. Er liggen nu nog vele trainingskilometers te wachten in en rond Boerakker. Vooral rond Boerakker. In Boerakker gaan het heel veel rondjes worden.
Vanavond maar vroeg naar bed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s