Nog 20 dagen …

countdownDe countdown teller van de website van de Tokyo Marathon 2015 is onverbiddelijk. Nog 20 dagen, 13 uur en 58 minuten en 24 seconden tot aan de start van één van de grootste marathons ter wereld. En ook Tokyo wacht op niemand.

Tokyostart

Gisteren de laatste lange duurloop gelopen van 30 kilometer. Boerakker>Niebert>Nuis>Marum>Noordwijk>Snipperij>Kornhorn>Doezum>Grootegast>Sebaldeburen>Boerakker. Januari was een zware trainingsmaand met veel lange duurlopen en deze laatste ging niet tot volle tevredenheid. Last van de linker kuit en ook wel een beetje moeite om het tempo vast te houden. Gelukkig kwam ik nog twee clubgenoten van Loopgroep Nienoord tegen. Sonja van de Berg en Tini Huisma en die laatste vergezelde mij in de laatste kilometers. Boezemt het nu angst in als een laatste duurloop niet gaat zoals je had gehoopt. Ja en nee. Ja, want de pijnlijke kuit was wel een zorgenkindje. Gelukkig is de pijn nu, een dag later, nagenoeg helemaal weg.  Nee, want het is ook niet zo gek gezien de zware trainingen in de weken hiervoor.

De lange duurlopen zitten erop en richt ik me nu op rust. Het afwerken van lichte trainingen zowel op de weg als in Lifestyle center in Marum. Het is nu zaak het lichaam rust te gunnen en het voor te bereiden op de grote dag in Tokyo. Het bietensap is weer besteld en het superfood Quinoa staat om de dag op het menu. De andere dag zijn het Hollandse aardappelen met jus en een gehaktbal. Daarnaast verse gewokte groeten. Als ontbijt een bord Brinta, speltbrood met frambozenjam en een gebakken ei. En dit alles moet mij in staat brengen om in een redelijke gezondheid het onderstaand bord te kunnen bereiken in de marathon.

last195

Nog een aardig element in de laatste voorbereiding is goed slapen. En vooral lang slapen. Dat gaat me wel lukken. Als afsluiting de singer songwriter Daniel James uit Noord Ierland. Vorig jaar stond hij in Groningen op het Eurosonic. Dit nummer heeft de titel ‘Lonely Man’.  Ook al start ik met nog 36.000 andere lopers in de marathon, ik zal het toch alleen moeten doen. Een eenzame man in een wereldstad met 12 miljoen inwoners. Deze clip bekijk en beluister ik vaak en gaat zeker mee naar Tokyo. Als ik s’ochtends wakker wordt op de racedag is dit het nummer wat ik als eerste ga beluisteren.

Een reactie op “Nog 20 dagen …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s