30 Seconden en Boston Marathon

Ook het leven van een amateur marathonloper heeft zo zijn slechte momenten. Gelukkig heb ik die niet zoveel  maar uit de titel kun je nu wel opmaken dat ik nu ga schrijven over een dergelijk dipmoment. Wees gerust aan het eind van dit verhaal gaat het weer een topmoment worden. Mijn eindtijd in de marathon van Tokyo (3:29) is dan wel onder de limiet van 3:30; toch was het niet genoeg. Echter, de Nederlandse organisatie die de marathonreis naar Boston organiseert wist te vertellen dat ze nog 5 extra lopers mee mochten nemen die zijn uitgeloot. Deze mochten ze zelf toewijzen. Boston was het daar niet mee eens en was onverbiddelijk; Uit de groep van lopers die zijn uitgeloot mogen alleen de vijf snelste lopers mee. Ik behoor nu niet tot die vijf. Daarvoor kom ik 30 seconden te kort. En Boston is voor de tweede maal voor mij een No Go!!!!!!!!

Nienoordcross 5-12-15

Nienoordcross 5-12-15

30 seconden op 42 kilometer en 195 meter. Waar hebben we het over. Welnu; het wel of niet naar Boston afreizen. De koffer blijft nog even in de kast en een visumaanvraag is nog niet nodig. Nog even want er komt een dag dat ik als gekwalificeerde deelnemer zal starten in de marathon van Boston. Waarom? Boston behoort tot de wereld elite marathons: The  Six Major World Marathons. New York, Chicago, Berlijn, London, Tokyo, Boston. Van de eerste vijf liggen de medailles in de prijzenkast. Daarom Boston.

Oeps. (Nienoordcross)

Oeps. (Nienoordcross)

De afgelopen weken stonden in het teken van voorbereiding op het marathon trainingsschema. Voorbereiding door weer te gaan wennen aan het 4-5 keer sporten in de week. Wedstrijden lopen. Veel cross wedstrijden om de spieren aan te sterken. Vorige week de cross in Norg. Man wat was die zwaar. Vandaag Nienoordcross  in Leek gelopen en die ging naar mijn gevoel stukken beter. Mooi tempo kunnen vasthouden en nog belangrijker; jezelf sterk voelen. Mijn topmoment. Volgende week zaterdag met de boot naar Ameland voor de adventure run. Halve marathon met gedeelten over het strand langs de Noorzee en via de dijk langs de Waddenzee weer terug. Na Ameland begint het Marathonschema voor de marathon van Rotterdam, april 2016.

Trainer Peter Wolters heeft een schema voor mij gemaakt met een verwachte eindtijd in Rotterdam van  3:25. Hierbij merkte hij wel gelijk op dat het wel moeilijk zal worden deze tijd te halen. In het schema is ook de sportschool opgenomen met mijn personal trainer Jaap Bos die mij ook zal laten zweten. Alles met één doel; Boston 2017 halen.

De weg naar boven

De weg naar boven.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s