Via Thesinge naar Boston of Rotterdam.

screenshot_8

Voor de maandelijkse halve marathon staat op de kalender bij zaterdag 24 september; Thesinge. En zo geschiedde dat ik rond half drie mij begeef naar dit dorp. De lucht is strakblauw en Nederland maakt zich op voor een warm weekend. En dit zal in Thesinge niet anders zijn. Thesinge een boerendorpje onder de rook van de grote stad Groningen maar met een eigen smoel. Rondom het dorp hebben de boeren het druk met het winterklaar maken van de landerijen. Veel percelen liggen er netjes omgeploegd bij.

Het dorp Thesinge laat zich kenmerken door drie kerken en , zover ik heb gezien, 1 kroeg. Ietwat scheve verhouding. Hier en daar en grote boerderij geflankeerd door kleinere woningen. In lang vervlogen tijden de arbeiderswoningen. Nu nog steeds kleine woningen maar wel aangepast aan de moderne eisen van deze tijd. Ook hier en daar nieuwbouw woningen want ook hier wil graag de jeugd van Thesinge zich vestigen. Als kers op de taart is daar nog de korenmolen uit het jaar 1852. Prachtig gerestaureerd en deze molen zal tijdens mijn halve marathon van Thesinge als baken gaan dienen. Niet alleen voor mij maar ook voor die andere circa 400  deelnemers die deze middag na Thesinge zijn gekomen. Waaronder oud trainer van Loopgroep Nienoord Klaas Kanning. Hij loopt de vier mijl als voorbereiding op de vier mijl van Groningen.

Het startschot is om vier uur precies en al snel verlaten we het dorp en banen onze een weg door de landerijen. Ik heb mij voorgenomen rustig te starten en uit te komen op een eindtijd van 1:50. Zoals ook in Groningen bij de Bommen Berendloop en de Halve van Ulrum is het warm. Het is al in de namiddag en de wind is gaan liggen, echter de temperatuur niet. Een week eerder heb ik de 10 km in Zuidhorn gelopen en die is zeker nog voelbaar in de benen.

screenshot_9

 

Halverwege de race is het toch op de tanden bijten om vooral door te lopen en niet de auto op te zoeken die vlakbij de molen van Thesinge staat geparkeerd. Ik overwin en weet rond 15 kilometer het ritme weer terug te krijgen en klok een tijd van 1:52. Na de finish laat ik me te goed doen aan al het lekkers wat de Thesingers hebben uitgestald. Vele soorten fris fruit, dranken en poffertjes. Het is goed vertoeven daar in Thesinge.

dsc_0216

Rond half zeven weer huiswaarts en het resterende weekend weinig tot niets doen. En wachten op een email uit de USA. Wat het gaat worden? Mag ik mee doen aan de marathon van Boston 17 april 2017 of gaat het Rotterdam worden op 9 april. De komende week krijg ik hierover bericht.

De volgende halve marathon zal de Berenloop op Terschelling worden. Deze wordt op 6 november gehouden. Tot die tijd werken aan mijn snelheid dmv intervallen en heuveltrainingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s