Schema…schema…schema…Boston

Daar lag het dan op de deurmat, spreekwoordelijk want ik heb geen deurmat, een kaartje uit Boston. Met een duidelijke tekst; Confirmation of Acceptance.

dsc_0236dsc_0237

Het ultieme bewijs dat ik mee mag rennen in de 121ste editie van de Boston Marathon op 17 april 2017. Ook het ultieme teken dat ik mijn lijf in gereedheid moet brengen om de 26 mijlen te volbrengen op die magische datum 17 april 2017.

Maandag 5 december gaat het voorbereidingsschema los en ik heb gekozen voor een zwaar schema. Waarom?  Ik keek vandaag naar het Worldcup Schaatsen en zag Dai Dai Ntap de 500 meter winnen. Iedereen verrast en vooral hijzelf. Via Twitter volg ik al geruime tijd onze Nederlandse topsporters. Hoe ze zich voorbereiden op belangrijke wedstrijden. Ik leer daarvan en probeer het te kopiëren. De marathon van Boston ga ik niet winnen, maar een persoonlijk record neerzetten zou toch wel leuk zijn. Als bekroning voor al het trainingswerk wat ik moest doen om  volgend jaar aan de start te kunnen staan in Boston.

Een zwaar schema houdt nu in dat ik 6 trainingen per week ga afwerken waarbij de maandag een rustdag is. Komt mooi uit want op maandagavond heb ik de repetitie avond van de plaatselijke toneelvereniging. Het schema wat ik  ga volgen komt van de Boston marathon organisatie. Die zijn in mijlen en niet in kilometers. Ik heb hier bewust voor gekozen om te gaan wennen aan mijlen en niet aan kilometers zoals wij gewend zijn. Tijdens de marathon van New York in 2006 kan ik me nog heel goed herinneren dat ik toen dacht tijdens de run dat de afstand 23 mijlen bedroeg. Echter het is  26 mijl. En ik  moest nog 4.8 km verder om te kunnen finishen.

Hard trainen betekent ook gezond eten en drinken. De tijd van eiwitpoeders heb ik gehad. Elke dag een eitje, chocolademelk en na een training magere kwark met verse vruchten geeft je al een behoorlijke extra basis om de trainingen te kunnen doorstaan. Daarnaast voldoende slaap en het bier laten staan. In plaats van bier één glas rode wijn schijnt goed te zijn. Daarom slok ik dit weekend het laatste biertje van 2016 weg en de volgende is in Boston met de medaille in de hand.

 

 

 

 

 

 

 

Een reactie op “Schema…schema…schema…Boston

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s